Voor hulp- en zorgverleners

Als brandweer, politie of ambulance loop je voorop. Er wordt gedaan alsof je altijd sterk kunt zijn. Alsof je jouw mentale veerkracht kunt blijven ontwikkelen. Dat doet iets met je.

Een taboe op het hebben van klachten 

Er lijkt een taboe te heersen op het hebben van klachten na een abnormale gebeurtenis. Maar wat is het moeilijk om naar voren te stappen. Om te zeggen dat je last hebt van dat wat je meegemaakt hebt. Of om een collega aan te spreken, waarvan je ziet dat die zichzelf niet is na een abnormale gebeurtenis.

Klachten die je leven beheersen

Dus blijf je maar lopen. Je ervaart steeds meer klachten, waarvan je denkt dat het wel over gaat. Maar die ondertussen meer en meer je leven beheersen. Het gaat zelfs zo ver dat je uiteindelijk geen vertrouwen meer hebt in jezelf of in je omgeving. Je functioneert niet meer. 

Praten over jouw ervaringen

Het is van ongekend belang om snel en open te kunnen praten over jouw ervaringen na een abnormale gebeurtenis. Het is niet alleen jouw ‘probleem’ maar die van het team en de organisatie in zijn geheel. 

Snelle en adequate hulp 

Snelle en adequate hulp zorgt dat de situatie niet escaleert. Het zorgt ervoor dat jouw privé- en werkleven in balans blijft. En dat jij en je collega’s op tijd mentaal herstellen. Dat kun je niet altijd alleen. 

Schrijf je in voor de workshops 

Wacht dus niet te lang en schrijf je vandaag nog in voor onze workshopsMeld je aan als individu of met het team. Samen gaan we aan de slag.

Workshops voor hoog risico beroepen

Gemaakt en gegeven door mensen die zelf in de praktijk hebben ervaren wat werken in een trauma gevoelig beroep betekent op het moment zelf, kort erna en op lange termijn.

Wil je meer weten over de workshop?

Whitepaper Ensceneren is Emotioneren 3D 1

​​Download GRATIS ons whitepaper Ensceneren is emotioneren

Een handreiking over mentale veiligheid tijdens realistische oefeningen

* Privacybeleid: je informatie is 100% veilig.