Ademhaling

Ademhaling als gereedschap in hoog-risico beroepen.

Ademhaling is het beste gereedschap wat jij direct beschikbaar hebt om je zenuwstelsel te beïnvloeden.  Met ademhaling kun je:

  • Jouw fysieke staat bevorderen.
  • Jouw besluitvorming onder druk verbeteren.
  • Jouw fysieke prestaties verbeteren.
  • Jouw herstel na grote inspanning bevorderen.
  • Beter slapen.
  • Beter omgaan met stress.

Foto longen

Ademhaling is de thermometer en de afstandsbediening van jouw zenuwstelsel.

 

Ademhaling als thermometer

Met ademhaling kun je letterlijk meten in welke staat jij verkeerd. Locatie, frequentie en de manier waarop jij ademt zijn de parameters.

 

Ademhaling als afstandsbediening

Druk je op de knop voor harder of zachter? Een andere zender wellicht? Kies de ademhaling die past bij de staat waarin je wilt zijn en je zenuwstelsel reageert automatisch.

Wil je rustig slapen na een zware dienst maar ben je nog veel te wakker en alert? Pas je ademhaling bewust aan naar de staat waarin je wilt zijn en je zult tot rust en in de staat komen die bij slapen past.

Wil je vanuit rust juist een prestatie leveren? Bereid je zenuwstelsel voor door je ademhaling aan te passen en je houd het langer en beter vol.

Ons aanbod

Ademhaling is een cruciale vaardigheid. Voor iedereen maar zeker voor mensen in hoog-risico beroepen. Deze vaardigheid helpt je functioneren en presteren onder hoge druk en helpt je bij zelfzorg.

Onze workshops en trainingen hebben als doel je ademhaling bewust als gereedschap in te kunnen zetten. Niet zomaar een verhaal, maar wetenschappelijk bewezen theorieën en principes gekoppeld aan jouw praktijk.

Wij verzorgen voor jouw op het gebied van ademhaling:

Introductie ademhaling voor hoog-risico beroepen

In deze workshop nemen we je mee in de werking van het zenuwstelsel, wat dit betekend in jouw praktijk en wat jij kunt doen om dit te beïnvloeden.


Ademhalingsvaardigheden

In deze workshop voor hoog-risicoberoepen leren we je ademhaling bewust in te zetten voor zware fysieke inspanning of werl onder hoge druk. Voor je lichaam, maar ook om helder te kunnen blijven denken en functioneren. Dit doen we door jou te leren werken met de ademversnellingen.

Interesse in deze workshops?

We geven je graag meer informatie en uitleg. Heb je een specifieke behoefte? Laten we die dan bespreken, we ontwikkelen graag een training op maat voor jullie organisatie.