Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE®)

TRE® is een methode die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. TRE® helpt je op een gezonde wijze jezelf te reguleren. Wanneer je het op een goede manier aanleert kun je het altijd en overal zelf inzetten. Het is een krachtige tool voor stressregulatie die je altijd bij je hebt.
GDH20211217 060

Trillingen bij hevige stress

Vrijwel iedereen kent de spontane trillingen en bewegingen van het lichaam na een intense gebeurtenis of bij hevige stress. Vaak ervaren we dit trillen als lastig en nutteloos en proberen we het te onderdrukken.

Maar deze trillingen zijn juist belangrijk om de spanning uit het lichaam te ontladen en de rust in het zenuwstelsel te herstellen. Het is juist een natuurlijk reflex. 

Prettig en ontspannen

De spiertrillingen die we met TRE® zelf veilig op gang brengen worden als prettig en ontspannen ervaren. En het mooie van TRE® is dat we alleen ontladen, hoe die spanning erin gekomen is hoeven we het helemaal niet over te hebben. Veel mensen hebben chronische stress. Soms ben je daar zo aan gewend dat je het niet eens meer als stress ervaart. Maar er gaan veel stresshormonen door je lichaam en je zenuwstelsel staat langdurig in alarm. Deze stress slaat zich op in spier- en bindweefsels. Dit kan leiden tot chronische spanning, ondefinieerbare klachten, pijn en een verminderde werking van het immuunsysteem.

Krachtige tool voor zelfzorg

Juist voor mensen die standaard vanuit hun beroep met verhoogde stress en impactvolle situaties te maken krijgen is TRE® een krachtige tool voor zelfzorg.  Echt een aanvulling voor zorg- en hulpverleners die TRE® na een pittige klus of zware dienst kunnen inzetten voor herstel. En zo de kans op het ontwikkelen van (mentale) klachten kunnen beperken.

"Het mooie van TRE® is dat we alleen ontladen, hoe die spanning erin gekomen is hoeven we het helemaal niet over te hebben."

Waarom zou je TRE® proberen?

Voor meer:

Voor minder:

Dan is TRE® zeker het proberen waard! Meer weten? Mail, app of bel ons. Of kijk voor uitgebreide informatie op http://www.tre-nederland.nl

Direct inschrijven om het zelf te ervaren?

Aanbod TRE® 1-op-1

Keertje proberen

1 sessie - € 120,-
In alle rust een keer proberen of TRE® bij je past? Ervaren wat het voor jou kan doen? Op onze locatie gaan we samen in alle rust aan de slag. Ik leg je uit wat TRE® is, wat het doet en leer je werken met de tools stresscockpit en stressbarometer. Daarna doorlopen we samen 1 volledige TRE® sessie. Tijdsduur totaal ca. 75 minuten.

Zelf kunnen

3 sessies - € 320,-
Enthousiast over TRE® en wil je het zelf kunnen? In 3 sessies leer je de methode aan. In sessie 1 doorlopen we alles uit “keertje proberen”. In sessie 2 & 3 help ik je alle oefeningen zelfstandig uit te voeren. Bovenal leer ik je goed en tijdig reguleren om zelfstandig ontspannen en veilig te kunnen ontladen.

Meer kunnen

5 sessies. € 500,-
Je wilt alles eruit halen? In dit pakket doen we alles uit “ keertje proberen” en “zelf kunnen”. Daarbovenop besteden we in 2 extra sessies nog meer tijd aan de theorie, de uitvoering van de oefeningen en aanvullende technieken. Zo heb je meer kennis en vaardigheid om nog meer uit TRE® te halen.

Aanbod TRE® Samen

Keertje proberen

1 sessie. € 75,-

Liever samen met anderen in alle rust een keer proberen of TRE® bij je past? Ervaren wat het voor jou kan doen? 

Op onze locatie gaan we met maximaal 6 deelnemers in alle rust aan de slag. Ik leg je uit wat TRE® is, wat het doet en leer je werken met de tools stresscockpit en stressbarometer. 

Daarna doorlopen we als groep 1 volledige TRE® sessie, waarbij er genoeg individuele aandacht is.

Tijdsduur totaal ca. 75 minuten.

Zelf kunnen

3 sessies. € 210,-

Enthousiast over TRE® en wil je het zelf kunnen? Met een groep van maximaal 6 personen leer je in 3 sessies de methode aan.

In sessie 1 doorlopen we alles uit “keertje proberen”. In sessie 2 & 3 help ik je alle oefeningen zelfstandig uit te voeren.

Bovenal leer ik je goed en tijdig reguleren om zelfstandig ontspannen en veilig te kunnen ontladen.

Aanbod TRE® Incompany

Keertje proberen

1 sessie

Uitvinden of TRE® iets is voor jullie organisatie? Werknemers een keer laten kennismaken met deze methode voor stressontlading en zelfzorg?

Vanuit preventie werken aan mentale gezondheid en stressreductie?

In een introductieworkshop TRE® met maximaal 12 deelnemers laten we jullie medewerkers kennismaken met de methode TRE®.

We bespreken de voordelen voor werknemer en organisatie en zorgen dat alle deelnemers 1 volledige TRE® sessie doorlopen.

Op het menu

Maatwerk

Werknemers individueel de mogelijkheid geven om de methode TRE® aan te leren?

Of de introductieworkshop TRE® aanbieden voor wie het wil binnen de organisatie in groepsverband?

Laten we samen het menu voor de organisatie opstellen zodat we jullie kunnen ontzorgen. De medewerkers kunnen zich dan zelf bij ons aanmelden volgens gemaakte afspraken of we bieden sessies of workshops aan op locatie van de organisatie.