Zorg voor het welzijn en het behoud van uw mensen die het 'niet normale werk' doen

* Privacybeleid: je informatie is 100% veilig

Uitval van medewerkers kost een organisatie minimaal €60.000 per jaar. Uw medewerkers voeren werk uit onder uitzonderlijke omstandigheden. Uw werknemers zetten zich in voor anderen onder niet normale omstandigheden waarbij de psychische druk vaak hoog is. De impact daarvan op de persoon, het team en uiteindelijk ook op de organisatie verdient meer aandacht.

“Ik merk dat personeel vaak denkt dat als ze even niet oke zijn, het automatisch gevolgen heeft voor hun werkzaamheid. Voor ons als werkgever is het belangrijk dat mensen snel met hun klachten durven te komen, zodat wij de kans krijgen om ze op tijd te helpen en hen hiermee te behouden voor het werk.”

Herkenning, erkenning en ondersteuning zijn daarom belangrijk pijlers voor een goede opvang van medewerkers met ptss gerelateerde klachten voortkomend uit traumagevoelige werk gerelateerde gebeurtenissen. Als pijlers goed zijn ingevuld kan de kans op langdurige uitval of zelfs verlies van medewerkers sterk worden beperkt! Daarom is het mentaal veiligheidsplan ontwikkeld met tips om uw organisatie te behoeden voor onnodige uitval. Download het veiligheidsplan.

“Mentaal bewust werken doe je samen, laagdrempelig en op de juiste wijze.”
Jasper Weyling

Als anderen niet thuisgeven

Er zijn organisaties waarnaar gekeken wordt op momenten dat anderen niet thuis geven. Organisaties als de brandweer, defensie, politie, teams van het ziekenhuis en gevangeniswezen. Organisatie waar mensen werken die naar voren komen wanneer anderen weglopen, die het werk oppakken dat anderen laten liggen. Die, soms met gevaar voor eigen leven, hulpverlenen aan mensen die dat nodig hebben. Die onder abnormale omstandigheden grote maatschappelijke schade voorkomen of beperken.

Openheid over de mentale impact van het werk

Het werk dat in uw organisaties wordt gedaan doet wat met mensen. Het is niet normaal wat zij soms meemaken en nog meer dan in andere organisaties is zorg en aandacht voor de medewerkers die het daadwerkelijke werk doen van groot belang.

Dat begint met het creëren van een cultuur waarin open en eerlijk over de mentale impact van het werk gesproken kan worden. Waarin er geen drempels zijn om aan te geven dat het even teveel is. Waarin snelle hulp van collega’s of professionals gewaarborgd is en waarin de focus is om er alles aan te doen om escalatie van klachten te voorkomen en mensen te behouden voor het belangrijke werk dat zij doen.

De workshops van mentaalbewust worden gegeven en zijn gemaakt door mensen die
zelf in de praktijk hebben ervaren wat werken in een traumagevoelig beroep betekent
op het moment zelf, kort erna en op de lange termijn.

Onze principes

Wij geloven dat een organisatie en zijn medewerkers alleen mentaal sterk kunnen zijn en blijven als er ook begrepen wordt dat dit niet altijd zo kan zijn. Als er gezien en gevoeld wordt als mensen even oké zijn. Daarom willen wij het taboe doorbreken op het ontstaan en hebben van mentale klachten in organisatie waar mensen werken die naar voren stappen als anderen weglopen. Een organisatie waar iedereen naar kijkt als niemand het meer weet. Die mensen helpen tijdens de moeilijkste momenten in hun leven of wanneer er grote maatschappelijke
schade dreigt te ontstaan. Om die medewerkers te kunnen bijstaan voor, tijdens en na ingrijpenede werk gerelateerde gebeurtenissen hebben we het mentaal veiligheidsplan ontwikkeld. Download ons veiligheidsplan.

Wat wij doen

Wij maken organisaties bewust van de mentale effecten van het werk dat gedaan wordt door hun medewerkers en de gevolgen hiervan. Wij helpen uw organisatie graag om het kennisniveau in uw organisatie te verhogen over de snelle herkenning van ptss gerelateerde klachten. Om het belang in te zien dat er brede erkenning is voor het risico op het ontstaan van deze klachten omdat het werk dat gedaan wordt niet normaal is. En om een goede ondersteuning te organiseren voor uw medewerkers indien zij klachten ervaren. Om hen snel collegiale of professionele hulp te kunnen bieden. Dit met als doel medewerkers ‘overeind’ te houden en hiermee te behouden voor de organisatie en het belangrijke werk dat zij doen!

De voordelen van onze workshop zijn:

  • Betere teams.
  • Versterking open cultuur
  • Vroege signalering van uitval
  • Snellere re-integratie van medewerkers door meer begrip.

Wilt u weten hoe u uw team kan versterken en behoeden voor uitval neem contact met ons op wij gaan er graag met u over in gesprek.

* Privacybeleid: je informatie is 100% veilig

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze pagina zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze pagina, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Ok