Gecertificeerd TRE® Provider

Yesssss! Mentaalbewust kan nu ook gecertificeerd TRE® aanbieden. Na een mooi opleidingstraject is Jasper per 10-11-22 gecertificeerd Provider.

TRE® (Tension release exercises) is een methode die van nature al in ons lijf aanwezig is. Alleen waar we het in onze huidige snelle wereld vaak niet meer inzetten kunnen we het met TRE® weer bewust inzetten als het nodig is. Het zorgt ervoor dat opgebouwde spanning in spier- en bindweefsel zich kan ontladen. Met als resultaat een zenuwstelsel wat weer tot rust komt, een ontspannen gevoel, beter slapen, goede spijsvertering en betere verbinding met anderen doordat je weer lager in je stress systeem komt.

In de opleiding tot TRE® Provider leer je allereerst in module 1 zelf de methode TRE® goed en zeer uitgebreid aan. Wat is het, wat doet het, welke oefeningen horen erbij, hoe kun je goed en op tijd reguleren. En vooral veel sessies zelf ondervinden en werken met medestudenten.

Hierna volgen module 2 en 3. Hierin vind de verdieping plaats in het begeleiden van cliënten 1 op 1. Hoe werkt het, welke reacties kun je verwachten en hoe neem je die waar, hoe help je de client goed reguleren en welke interventies kun je aanbieden. In module 3 is groepswerk het hoofdthema. Hoe begeleid je meerdere clienten tegelijk goed, ontspannen en veilig. En welke technieken en interventie mogelijkheden kun je in dit verband aanbieden. Alles met als doel goed, ontspannen en veilig TRE® te kunnen begeleiden aan individuen en groepen.

Na 1,5 jaar jaar leren en werken met oefen cliënten/ oefen groepen met supervisie van de trainer was het 10-11-22 zover, de certificering sessie. Met grote dank aan de brandweer Zuid Holland Zuid voor het leveren van een groep en het enthousiast meewerken aan de laatste stap van mijn opleiding ben ik geslaagd en daarmee officieel gecertificeerd TRE® Provider.

Meer weten? Kijk op http://www.tre-nederland.nl of bel/mail ons.