Mentaalbewust in opleiding Manschap A VRZHZ

Een grote ambitie die we hadden bij de start van Mentaalbewust was om onze kennis als onderdeel van een manschappenopleiding te mogen uitdragen.

Bij de Brandweer Schiphol hadden we al een bijdrage mogen leveren aan de introductieperiode van nieuwe medewerkers. Deze mensen hadden echter al een diploma Manschap A.

Bij De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid mochten we op basis van een proef een bijdrage leveren aan drie leergangen Manschap A. Direct aan het begin van de opleidingen mochten wij mensen meenemen in ons verhaal over fysieke en mentale processen, zelfzorg en zorg voor elkaar. Allemaal zaken waarvan wij achteraf zeggen dat we dit graag hadden geweten aan het begin van onze loopbaan bij de Brandweer. Dit op basis van het persoonlijke verhaal van Jasper en onze gezamenlijke reis door de wetenschap en de manier van werken bij andere diensten in vooral het buitenland.

Trots op de reacties en de waardering die we mochten ontvangen vanuit alle groepen. Met name de concrete tools die de deelnemers meekregen werden hoog gewaardeerd. In algemene zin kreeg de training die we hebben verzorgd een waardering van 4,8. Voor ons een enorme stimulans om weer verder te gaan met het uitdragen van ons verhaal. Hopelijk ook in opleidingen van andere regio’s of organisaties.