Mentaalbewust op VRR SLIM event 2022

Op 12 en 13 mei mochten wij de plenaire workshop het SLIM event van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond verzorgen. In meerdere opzichten bijzonder. Voor 100 mensen per keer een workshop verzorgen was iets wat we nog niet eerder hadden gedaan. En in de VRR is voor ons allebei onze brandweerloopbaan gestart en juist daar gaan veel van onze workshops over. Wat hadden wij graag willen weten aan het begin van onze loopbaan is de vraag die eigenlijk altijd centraal staat voor ons. Een best spannende uitdaging die we graag zijn aangegaan.

SLIM stresscockpit
Met de hele groep de stresscockpit ervaren…

In 45 minuten zijn we een aantal fysieke en mentale processen doorgelopen die een belangrijke rol spelen in het werk als hulpverlener. We hebben de mensen laten ervaren hoe zij zelf de staat waarin zij verkeren kunnen monitoren, wat de link is met hun functioneren en hoe zij deze kunnen beïnvloeden.

SLIM boxbreathinh
Boxbreathing ervaren als middel om stress te reguleren…

Genoten van deze voor ons nieuwe vorm. Dankbaar voor de mooie reacties die we na afloop mochten ontvangen en het smaakt zeker naar meer. Dus mocht je ook event organiseren en op zoek zijn naar een workshop voor een grote groep (een kleine groep mag ook natuurlijk) neem dan contact met ons op.