Start workshops Brandweer Rotterdam The Hague Airport

IMG 0040
IMG 0040

Op 6 april hebben wij de eerste van drie basisworkshops Mentaalbewust mogen verzorgen bij de Brandweer RTHA.

Dankbaar om weer een groep mee te mogen nemen in de reis die wij gemaakt hebben door de wetenschap en de aanpak in andere landen als het gaat om preventie voor de mentale gezondheid. Een ploeg of een medewerker kan zelf veel doen om de kans op het ontwikkelen van mentale klachten of zelfs ptss sterk te beperken. En dat zijn geen complexe dingen maar zaken die je direct na de workshop kunt toepassen.

Belangrijke les is dat bewust stil staan bij de signalen die je lichaam geeft een belangrijke vaardigheid is. Een mooi citaat van Peter Levine hierbij is dat mensen moeten leren te luisteren naar het fluisteren van hun lichaam voordat het gaat schreeuwen. Hoe dat werkt en hoe je dat kunt doen zijn belangrijke onderdelen van onze workshop(s).

Ook vanuit deze groep weer terug gekregen dat er veel herkenning is in dat wat wij vertellen en laten ervaren. Puzzelstukjes vallen in elkaar.

Ons vertrekpunt van onze reis was de vraag (op basis van het persoonlijke verhaal van Jasper) ‘wat hadden wij willen weten aan het begin van onze loopbaan bij de brandweer’. Deze vraag kwam vandaag letterlijk terug in de feedback in de vorm van de reactie ‘dit had ik willen weten aan het begin van mijn loopbaan’. Voor ons een enorme stimulans om hiermee verder te gaan!